Delikatesy Centrum

Jak przyrządzić sznycle?

Przygotowanie krok po kroku

Sznycle sote z sałatką ziemniaczaną

  1. Kotlety doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na suchej patelni po niecałej minucie na stronie.
  2. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, dodajemy szatkowaną drobno cebulę oraz natkę pietruszki, doprawiamy świeże mielonym pieprzem i solą dodajemy ocet i miód. Dokładnie mieszając, dolewamy olej tak, aby sos razem z ziemniakami zemulgował i powstał pyszny dressing, który oblepi same ziemniaki.
  3. Gotowe sznycle podajemy sałatką ziemniaczaną.
Składniki
  • 4 rozbite kotlety ze schabu
  • Sól i pieprz z młynka
  • 500 g ugotowanych ziemniaków w mundurkach
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 40 ml octu jabłkowego
  • 40 g miodu