Delikatesy Centrum

Sposób na grillowaną kaszankę

Przygotowanie krok po kroku
  1. Kaszankę obieramy z flaka i mieszamy z posiekaną ostrą papryką, papryką wędzoną i mozzarellą, nakładamy na pszenny placek, dociskamy drugim plackiem i grillujemy po 2min z każdej strony.
  2. Gotową quesadillę smarujemy keczupem i tniemy na 4 części.
  3. Pomidor parzymy i obieramy ze skórki, kroimy razem z awokado w grubszą kostkę, dodajemy sok z cytryny, cukier i mieszamy.
  4. Podajemy z gotową quesadillą, siekaną kolendrą i cząstkami limonki.
Składniki

Domowa quesadilla z kaszanką 

  • 3 pętka kaszanki
  • 200 g tartej mozzarelli
  • 1 świeża ostra papryka
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 
  • 100 g ulubionego keczupu 
  • 3 pszenne placki
  • Kolendra w doniczce
  • 2 pomidory
  • 1 awokado
  • 2 limonki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru