Sposób na grillowaną kaszankę
Przygotowanie krok po kroku
- Kaszankę obieramy z flaka i mieszamy z posiekaną ostrą papryką, papryką wędzoną i mozzarellą, nakładamy na pszenny placek, dociskamy drugim plackiem i grillujemy po 2min z każdej strony.
- Gotową quesadillę smarujemy keczupem i tniemy na 4 części.
- Pomidor parzymy i obieramy ze skórki, kroimy razem z awokado w grubszą kostkę, dodajemy sok z cytryny, cukier i mieszamy.
- Podajemy z gotową quesadillą, siekaną kolendrą i cząstkami limonki.
Składniki
Domowa quesadilla z kaszanką
- 3 pętka kaszanki
- 200g tartej mozzarelli
- 1 ostra papryka świeża
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 100g ulubionego keczupu
- 3 pszenne placki
- Kolendra w doniczce
- 2 pomidory
- 1 awokado
- 2 limonki
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka cukru